woensdag 14 oktober 2009

project tafel mozaieken


Hierbij nog een foto van het tafeltje nu hij helemaal gevoegd en in elkaar gezet is. Ik vind het voegen wel een bende geven. Ga dit soort projecten vaker in de zomer doen, zodat je buiten kan werken. Van de winter kan ik dan gaan quilten en patchen.






zondag 11 oktober 2009

quilt project




Nadat ik alle drie de lagen aan elkaar had gemaakt moet je gaan beslissen hoe je hem gaat quilten. Ik heb besloten om uit de vrije hand te quilten. Na een half uur bezig te zijn geweest kom je er achter wat je eigenlijk beslist hebt. Toe maar, het is wel de moeite waard. Het is natuurlijk nog niet zo gelijkmatig. Ik ben nog maar een beginner, maar ik ben niet geheel ontevreden. Zie hier het resultaat.

Quilt project



Het hele weekend bezig geweest met mijn nieuwe hobby. Het is ook vreselijk leuk om te doen. Ik heb eindelijk beslist welke stof ik als achterkant van de deken zou gebruiken. Ik kon nu ook een keuze maken uit mijn verschillende stoffen die ik gekocht had. Ik heb de drie lagen met veiligheidspelden aan elkaar gemaakt. De buitenste rand heb ik met een grote rijgsteek omgeslagen, zodat ik geen last zou hebben van de tussenvoering als ik aan het quilten zou gaan.

zaterdag 10 oktober 2009

quilt project







Ik heb de keuze gemaakt om een kleurig quilt deken te maken met stoffen van Kaffe Fassett. Dit is mijn eerste quilt deken dus erg spannend om te doen.

stoffen




Gisteren naar Ikea geweest en heb een stapel!! stof gekocht. Ik moet zeggen dat er behoorlijk wat keuze was. Ik ben natuurlijk een beginner en dan moet je natuurlijk een basis opbouwen. Niet alleen voor het quilten maar ook voor mijn naai projecten. Ik denk wel dat dat gelukt is. Ik wil mijn quilt deken afmaken, en kan nu uit verschillende stoffen uitzoeken wat ik ga gebruiken als achterkant voor mijn quilt.

woensdag 7 oktober 2009

vergezicht







Chinees schilder techniek. Niet eerst een schets maken maar direct je tekening op papier zetten. Je moet dan voor jezelf behoorlijk wat drempels overheen. Het is behoorlijk spannend om te doen. Maar ja, wat heb je te verliezen!!!! Een velletje papier



Dit heb ik tijdens mijn vervolg lessen geleerd.

Deze foto is niet zo scherp, maar ik wil hem toch laten zien.

Voorjaar 2009 heb ik een aquarel cursus gevolgd. Erg leuk om te doen en ik heb er veel geleerd. op het moment doe ik er niet zo veel aan, maar dat komt denk ik wel weer als het kouder wordt. Ik vind het namelijk heerlijk om 's winters lekker bij de kachel mijn schilder spulletjes tevoorschijn te halen en lekker te kledderen. Nou ja, ik probeer het natuurlijk meteen goed op papier te zetten.

mozaiek schalen




Nadat ik het mozaieken had uitgeprobeerd op een tafel heb ik meteen twee schalen gekocht en heb daar twee heel verschillende soorten tekeningen opgemaakt. Deze heb ik weer opgevuld met stuk geknipte tegeltjes. Dit is het resultaat.

project tafel mozaieken




Ik wilde al heel lang eens een keer gaan mozaieken. Bij de bibliotheek boeken gehaald en bij het tegelhuis heb ik wat breuktegels en matjes met tegels gekregen en ben meteen aan de slag gegaan. Ik heb een oud hoektafeltje gebruikt om het mozaieken te proberen. Ik vond het resultaat wel goed gelukt.

zondag 4 oktober 2009

hexagon




Ik heb vandaag beslist dat het toch een bloemenpatroon gaat worden, maar met een geel hartje in alle bloemen. Gisteren weer hexjes geknipt en gele stof gekocht, dus ik kan er weer tegenaan. De volgende beslissing is hoe groot ga je de quilt maken. Ik ben nog maar een beginner en het hoeft niet in 1 maand af, dus ik neem de tijd er voor.

sjaal




Vandaag een sjaal gemaakt voor mijn kleindochter. Lekker warm voor als het straks echt koud gaat worden

vrijdag 2 oktober 2009

hexagon






Nu ik een blog ben begonnen begrijp ik eruit dat je hem ook moet bijhouden. Ik heb er een nieuwe hobby bij Hexagon. Heb 160 gr. wit papier gekocht en heb daar hexjes van 5 cm doorsnee op geprint. Onder het tv kijken knip ik deze 6 hoekjes uit. Vindt het ontspannend om te doen. Daarna ga je deze hexjes met stof bekleden. Nadat ik er ettelijke bekleed heb komt het volgende probleem om de hoek kijken en dat is WAT NU.............



Hoe ga ik het neerleggen. Heb dus geen idee, vind het werk leuk om te doen, maar je moet er ook wat mee. Ik heb al een aantal hexjes gemaakt en ben er mee op de grond gaan liggen stoeien. Ik heb een paar verschillende opties. Ik moet er nog maar een nachtje over slapen welke het uiteindelijk gaat worden.